Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Έκρρυθμη η κατάσταση στην Πάτρα

   Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Αχαϊκή πρωτεύουσα  τις  τα τελευταία 24ωρα.
 πατρα, πολεμος, pics, μελη
Υπήρχαν μέλη της  Χρυσής Αυγής, τους οποίους ο κόσμος χειροκροτούσε και καλούσε σε βοήθεια καθώς και αντιεξουσιαστές.

Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν και κάτοικοι μαζί με μέλη  της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν στην  Πειραϊκή Πατραϊκή όπου στεγάζονται εκατοντάδες λαθρομετανάστες και είναι μόνιμα αποκλεισμένη από δυνάμεις της Αστυνομίας. Οι κάτοικοι με τα μέλη της ακροδεξιάς παράταξης με αφορμή τη δολοφονία του άτυχου 29χρονου, πήραν το νόμο στα χέρια τους και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, εκτοξεύοντας πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
 Οι διαδηλωτές πέταξαν προς τους αστυνομικούς πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε όχημα της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε χόρτα παρακείμενου οικοπέδου. Φωτιά έπιασε φορτηγό αυτοκίνητο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε περιπολικά της αστυνομίας.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν αρκετές προσαγωγές και τραυματίστηκαν αρκετά άτομα ανάμεσα στα οποία και αστυνομικοί. Είναι χαρακτηριστικό, πως οι εξοργισμένοι πολίτες δεν δίστασαν να επιτεθούν ακόμη και σε μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙΑΣ τον οποίο ξυλοφόρτωσαν και του έκλεψαν τη μοτοσυκλέτα!

Εν τω μεταξύ, ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών επιτέθηκε εναντίον του βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Super B της Πάτρας, όπου ο βουλευτής είχε δώσει συνέντευξη. Οι άγνωστοι επιτέθηκαν και χτύπησαν τον βουλευτή, μόλις ο βουλευτής είχε ολοκληρώσει την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Επίθεση δέχτηκε και ο δημοσιογράφος Απόστολος Βουλδής, ο οποίος είναι συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού και μετείχε στην συζήτηση με τον βουλευτή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ο Απόστολος Βουλδής δέχτηκε την επίθεση, την στιγμή που προσπάθησε να πείσει τους αγνώστους, να μην χτυπήσουν τον βουλευτή.
 
Όταν η Αστυνομία έφθασε στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού, που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Αγίου Ανδρέου, οι άγνωστοι είχαν εξαφανιστεί.
 Η αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους προκειμένου να εμποδίσει την φημολογούμενη άφιξη λεωφορείων από την Αθήνα με μέλη της Χρυσής Αυγής.
 Στην  ερώτησή μας για το αν η αστυνομία θα ασκήσει τους ίδιους ελέγχους και στους αντιεξουσιαστές, απάντηση δεν υπήρχε…
Παρόλο που έφυγαν 2 λεωφορεία με λαθρομετανάστες από το σημείο οι κάτοικοι δεν ηρεμούν με τίποτα και δηλώνουν ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να "πάρουν δραστικές αποφάσεις εάν η πολιτεία συνεχίσει τον εμπαιγμό".... 
 Σήμερα συνεδριάζουν εκτάκτως δήμος Πατρέων και Περιφέρεια προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, αλλά οι κάτοικοι δεν προτίθενται να πειστούν με λόγια αυτή την φορά, πράγμα που είχε διαφανεί από την κηδεία του άτυχου Θανάση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου